14.3.09

cOnGrAtULAtIoN!!!!


Baru2 ni kuar result STPM...tiba2 jer teringat kisah 2 tahun lepas....
Malam sebelum ambil result,punyelah takut..sampai x boleh nak tido.Berkali-kali gak aku solat sunat n mcm2 solat sunat aku wat...time tu gak telefon x putus-putus menerima panggilan kawan2 seangkatan dek kerana kegurasan kami.Tu belum ngn SMS lagi..mlm tu gak top up aku habis.Huhuhu...sampailah ke pagi..aku sempat tido 3 jam...hanya TUHAN jer yg tahu mcm ne risaunye aku nak ambil keputusan sok...
Tiba sok hari,pagi2 lagi member baik aku Jamal telefon...dia ajk aku amik result petg,lewat cikit dari member2 yg lain dan dia mahu kami ambil result senyap2..x nak bagi tahu member2 yg lain..dari pagi sampai lah selepas aku amik result telefon x pernah2 putus berdering...sume member2 n org yg mengenali aku nak tahu result aku...
Selepas solat zuhur,aku ngn Jamal pon naik moto ke sekolah..wah degupan jantg semakin kencang..mcm nak pengsan pon ade time tu..tibe jer kat pagar sekolah,terserempak dengan seorg cikgu ni...dia tgk muka aku dengan muka yang masam dan bengis...tiba2 dia mengeluarkan kata2 yg aku x nak dengar...'wan!!!ape dah jadi ngn awak ni?????apesal teruk sangat??????'aku terdiam n peluh mula membasahi dahi aku...aku terus menuju ke bilik tuk terima result...sampai jer aku terus didakap oleh guru kaunseling..'wan,TAHNIAH!!!'.. ha???mane satu ni?/??result aku teruk ker ok ni????
Aku pun amik result tu dari tangan Cikgu Raihan...sebelum buka Cikgu Raihan ucapkan tahniah kat aku..ini menyebabkan aku excited tuk buka slip walaupun aku risau giler samapai tahap nak migrain!!!ALHAMDULILLAH....aku dpat keputusan yg memberangsangkan dan menepati sasaran.Syukur sangat2 time tu..mulut aku x berenti2 kumit mengucapkan syukur kepada ILLAHI....MySpace
Lantas aku menelefon semua guru2 aku termasuk Cikgu Natizah dan Cikgu Faisal kerana beliaulah aku berjaya....family aku gak....dan time tu aku dengar semua kelas aku yang hanya mempunyai 14 student lulus penuh(prinsipal).
Kini masing2 sudah melanjutkan ke menara gading...kelas aku semua masuk..ALHAMDULILLAH..x sia2 kami belajar bersama2..kongsi suka n duka di dalam kelas..tapi separuh dari kelas aku sekarg belaja kat UPSI...wah ramainye jadi cikgu..aku jer terselit sorg2 kat USM ni..huhu...
Tinggal hanya 1 tahun atau 2 tahun jer kami nak graduate..INSYAALLAH...impian semakin menjadi kenyataan....so guys...good luck and all the best....

1 comment:

SH. NURSYAHIDAH said...

salam ziarah kembali.syukran sbb singgah blog sy.hepi blogging k.sori sbb bg msg kat sni.hehe.