24.2.09

pErAsAaN bErKeCaMuK....


Aku tak tahu apa yang aku fikir dan buat sejak akhir-akhir ini adalah betul.Apakah semua tindakan yang aku lakukan disenangi orang lain walau hati sendiri yang terluka????Ya ALLAH....bantulah hambamu yang lemah ini.Banyak perkara yang perlu aku fikirkan.Assignment....x payah cakap lah...selagi aku & coursemate bergelar student HBP(hantu balik pagi@high blood pressure),selagi itulah ia x pernah khatam yang sentiase membuat kepala aku berserabut..Tu belum dengan projek,report,&presentation....Semua nak submitte pada masa yg same....ya ALLAH lapngkanlah masa ku ini....

Mgkin kerana kecemburuan masa menyebabkan sikap aku lebih agresif,nak cepat marah,naik angin,kadang2 pendiam dan suka bersendirian.Tu belum dengan individu2 yg cuba ambil kesempatn,mementingkan diri sendiri dan membuat aku naik angin!mase yg same gak berfikir tentang masalh family,DIRI SENDIRI dan PERMASALAHN HATI...ya ALLAH..byk nye dugaan dan cabaran yang KAU timpakan keatas diri ini dalam waktu yang sama..Kadang2 aku x sanggup hendak menanggung semua ini bersendirian...

Nak luahkan,x tau org yg sesuai yg boleh membimbing n aku percayai....kadang2 sampai aku give up untuk meneruskan hidup ini..Astaghfirullahalazim...mengucap WAN!!!
Tapi aku gak manusia biasa..Ya ALLAH,aku mohon kepadaMU lapangkan lah dadaku dan berilah petunjuk untuk aku meneruskan hari2 mendatang dengan hidayahMU ya ALLAH....hanya KAU tempatku mengadu..berilah aku secebis cahaya kebahagiaan dan ketenangan sebelum KAU mengambil aku untuk selama-lamanya...berilah aku peluang untuk aku merasainya walau sekali......:(

7 comments:

noorasma said...

aku rasa akulah org yang banyak tambah rungsingkan ko dgn masalah..masalah2 aku tiap2 ari aku campak kat fikiran ko.. ko lah sahabat yg benar2 sahabat wan.. wan jgn tension2 k..by the way keep in smile always ok..ingat, masalah adalah pelengkap kehidupan k.. jgn benci pd masalah tapi hadapi ia dengan tenang k..

budaktunggal said...

hai asma...
aku x pernah anggap masalah ko merunsingkan aku...cuma kadang2 aku rasekan yg aku boleh selesikan masalah tau bagi harapan kat org lain..tapi maslah sendiri aku x mampu atasi..huhuhhhu..dan aku x tau nape aku tulis esei ni kat blog mlm tadi..entah r....mcm nak delete jer..tapi sayg lak
huhuhuhuhu

aku_lagi said...

xyah delete r ok pe..masa2 ceria ble baca balik mesti best..

abrar said...

sabar ajalah wan..tiada kesusahan bukanlah kehidupan sebenar.hanya khayalan..terima ia untuk mematangkan diri.

Anonymous said...

relax bro
u can do it
u will face the probs with a good way
buck up
we r in the same boat
hope u will be a good and incredible man

syarifah yahya (urs former classmate)

Qaiyum said...

Tah. Biar Je Dengan Apa Yang Berlaku. Hidup Mesti Terus. Jangan putus Asa. Yeeehaa

insan_kerdil said...

salam my bro...jgn sedih2..senyum2 slalu..banyakkan sabar..banyakkan doa padaNya..

Jangan sampai fikir da xmo teruskan hidup..Patutnya kita yakin padaNYa..
Wan mesti ingat kan yg Allah hanya uji hambaNYa ikut kemampuan hambaNya..Allah xkan uji sesuatu yg diluar kemampuan kita..

Bagus2..teruskan menolong org len..itu amalan yg baik..InsyaAlllah kalo kita memudahkan urusan org len Allah akan mempermudahkan urusan kita =>..

erm..memang normal la wan, kita mungkin mampu menyelesaikan masalah org len, tp kemungkinan besar kita x mampu nk handle masalah sndr..bnd ni normal, even kalo org 2 kaunselor skali pon, blm tentu dia dpt hande masalahnya sndr..tau kenapa??sbb kita akan berkeadaan beremosi bl masalah 2 menimpa kita, then can't make a right decision because we have been influenced by our own emotion =>..

psl yg ada org amik kesempatan 2, biasalah..banyakkan sabar..banyakkan doa padaNYa..insyaAllah doa org teraniaya ni mudah termakbulkan.

wallauhalam..

jaga iman, jjaga diri,jaga peribadi, jaga tingkahlaku.