8.2.09

nEw KaSeH...










Kenangan terindah. Itulah ungkapan yang paling tepat dapat aku simpulkan sepanjang peristiwa yang berlaku hari ini(7 Feb. 2009). Aku baru sahaja joint satu lagi program ‘under’ Pergerakan Perkhidamatan Masyarakat’(PPMUSM) iaitu Program Kelestarian Kanak-kanak(KASEH) di Sek. Sg.Batu Teluk Kumbar,Penang. Satu program yang baru aku dapat rasakan ‘kepuasan’ dalam mengenal erti hidup sebenar.



. all the best adik-adik....

Tuk program ini aku ditugaskan untuk menjadi Camp Comander(CC) iaitu ‘coordinator’ sepanjang program yang berlangsung dari pagi sampai petang.Pada mulanye aku takut hendak terima ‘jawatan penting ‘ ni dari Kak Lillah...takut bukan kerana ape,takut aku tidak dapat wat yang terbaik seperti yang diharapkan oleh ‘team modul’..huhu. Akhirnya aku terima gak kerana aku memerlukan ‘something’ yang boleh membawa anjakan paradigma dalam tabiat kehidupan aku supaya aku tidak berada di takuk yang lama. Lagi pula program ini adalah untuk adik2 sekolah rendah darjah 4 hingga enam...so aku mesti buktikan dlam diri ini bahawa ‘I can do it!!!’.


Alhamdulillah aku telah menjalankan amanah yang telah dilaksanakan dengan mengikut modul yang betul....cume kadang2 modul Nampak kelam kabut sikit dan ini sudah tentu memeningkan kepala aku untuk conduct adik2 ini...ahhh..mane ade program kat dunia ini yang betul2 sempurna kan....x taulah aku berjaya ke tak conduct program ini seperti yang diharapkan fasi,penggerak dan MT...huhu.



Aku lak hari ini telah menukar ‘attitude’ yang lebih agresif..maksud aku yang lebih tegas dan garang....sudah tentu aku tidak rase selesa dgn ‘perubahan drastik’ itu kerana itu bukan sifat aku yang sebenar....hahahha. Aku perlu lakukannya untuk mendidik adik2 ini supaya lebih bersifat positif dan mendengar kata..mungkin di mata fasi aku tidak berjaya..tapi aku sudah lakukan yang terbaik tuk program ni..lantak lah situ..benda sudah berlalu...


Tamat jer program ni..aku menarik nafas lega kerana aku telah melangsaikan amanah yang telah dipertanggungjawabkan keatas aku...dalam mase yang same aku berasa sedih kerana selepas ini aku perlu berpisah dengan adik2 ini....disaat aku mule merasa sayang kepada adik2ni seperti aku sayang kepada adik aku sendiri,di saat itulah aku perlu berpisah dengan mereka. Sungguh kejam betul..tapi itulah yang dikatakan hukum karma..setiap pertemuan pasti ade perpisahan...cume aku doakan adik2 ni menjadi anak yang soleh,berjaya dalam hidup didunia dan diakhirat...sesungguhnye Abang Wan sayang kat adik2 semua....i love u all so much..all the best...



12 comments:

lillah said...

wan......!!
:)
u had done a great job...

salunyer cc akan jadi 'abang yg ditakuti'

tp kali ni akk plak jd 'akk yg ditakuti'

xpela.. latih jd bakal mak .. hehe

al-mar'atul nisaa' said...

wan...(^o^)
btul tu kak lillah..
u had done the best job..

ni first time jmper cc yg ngam ngan adik2..
wan layan adik2 tue bgus btoi..

lpas ni leh ambik wan lg..msti wan jdi cc yang terhngat di psaran ler..huhuhun

budaktunggal said...

akak pon wat yang terbaik especially mase slot akak...bagus2... kak lillah jadi garang kadg2 best gak ..biar adik2 takut cikit..ngn wan diorg x takut sgt

budaktunggal said...

to al-mar'atul nisaa'ye ker bagus..huhu. xsangka lak. wan suke jadi garang sebenarnyer...bukan perangai wan sebenar...huhuh..kerana KASEH wan sanggup wat segala-galanya...terhangat di pasaran hehehhe

budaktunggal said...
This comment has been removed by the author.
budaktunggal said...
This comment has been removed by the author.
Ana FyruZ said...

waduh2.. wan kamu mmg bagus jadi cc. Anak2 kecil suka sama kamu. Enggak percaya, mereka dengari kata kamu dari kami dong..nah!! itu buktinya sih..
ap2 pun, asah bakat yang ada pada kamu, jadi lebih better dari sebelumnya. jJgn takut terima jwatan..anggap ia satu peluang untuk asah bakat yg terpendam..

all the best!!

Anonymous said...

salam wan...pina ni... wan mmg best gla time jd cc... lwk pon ada...tp, jujur ckp...mmg best gla2...ngm ja dgn adik2 2...mcm abg mithali je...hehehe... syg adk2 ja ka???huhuhuk all d best unt yg lain2 pgrm yg bkl di join...k salam

budaktunggal said...

to fairuz...
time kasih bagi peluang...wadduh2..nape sih kamu ngomong jawe???nak belajaq dari wan ker..hehehhe
tome kasih yer byk ajr wan ttg cc...hahahha

budaktunggal said...

to pina... x r best sgt..biase jer...abg mithali???wah dapat gelaran baru sekarg..hahahha

.:Khalifatun Khairiah:. said...

salam..

wah..tonjol bakat terpendam la wan..

tak sangke kawan den lagu ni rupanyaa..

hehe~

aimiaznan said...

salam...wan sbenarnya dah wat yg terbaik...tiada yg sempurna bla kita msih dlm proses blajar wan...yg penting, wan dah cuba kan...tahniah n trima kaseh ye wan tuk sumbgn wan tue...cayuk-cayuk!!!