30.8.09

AiR mAtA sEoRanG LeLaKi

Assalamualaikum....
Akhinya dapat jugak aku update blog ni...dah lama aku x menaip 'something' dalam 'The Other Side of Me'....maklumlah sejak jadi 'budak senior' kat USM ni,mc2 kerja yg perlu diutamakan....meetg sane sini,class sane sini dll....xpe2..itu lumrah bg seorang yg di gelar pelajar..
Setelah dipikirkan sejak aku bersahur tadi,aku dapat idea untuk 'post' dalam blog aku kali ini...
Kali ini aku akan bercerita cikit ttg Air Mata Seorang Lelaki. Sebelum ni aku ade post entry yang bertajuk Kecantikan Seorang Lelaki'(kalo korg nak baca korang g kat post aku kat bawah tu dlm blog aku r....xkan blog org lain lak)..so ni kesinambungan nya..Hm...Perlukah sesorang lelaki itu menangis?

Melihat seorang wanita menangis, mungkin pemandangan kita terlalu biasa dan menganggap dia terlalu sensitif. Tetapi, bagaimana pula sekiranya seorang lelaki yang terkenal dengan sifat gagahnya meraung disebabkan keegoannya dicabar?

Melihat lelaki mengalirkan air mata akan menyebakan orang lain mengatakan seperti; x gentlement r, hati sensitif,dll...ade gak kaum sejenis yg beranggapan 'air mata lelaki tu MAHAL!'..huhh..
Tapi pendapat aku,kadang2 kita perlu menangis,menagis bukan kerana kita ngada2! tapi menangis untuk menyesali perbutan2 yg telah
kita lakukan pd masa lampau.Menangis utk mendapatkan keampunan kpd ALLAH...menangis untuk mendapatkan kelapangan n ketenangan hati..dan mc2 lagi..

Patutkah kaum adam menahan air mata nya dari mengalir ke pipi semata-mata untuk tidak menjatuhkan keegoannya???Para Rasul pun menangis setiap kali mendirikan solat untuk mendapat keampunan dari ALLAH walaupun mereka adalah ersifat 'maksum' ataupun menyesali perbuatan lalu..ini apa lagi kita...huhuhu...

Bercerita Dengan Nada Hampa
Seorang Lelaki Yang Berputus Asa
Dengan Takdir Tuhan Ke Atas Nasibnya
Memanggil Pulang Sebuah Cinta
Perempuan Yang Dipuja-puja
Berjanji Bersama Dalam Suka dan Duka
Berpaut Cinta Telan Yang Meruntuh Hati
Terselindung Wajah MisterI

Lelaki
Tak Mengerti Perubahan Perasaan
Tak Mengerti Tipudaya Permainan
Seorang Kawan

Lelaki
Tak Mengenal Keikhlasan Semua
Tak Menilai Kata Cinta Dibisikkan
Oleh Misteri

Di Kala Tak Sengaja Tersembunyi Cintanya
Lelaki Jauh Dari Sulitnya
Dia Lelaki Yang Berkurangan
Dalam Sifatnya Dalam Cintanya

Dalam Cintanya
Airmata Seorang Lelaki
Dari Racun Bisa Meruntuh Jiwa
dan Keliru Dalam Persimpangan
Arah Ke Syurga Atau Sebaliknya

(Aku dapat lirik lagu ni dari seorg kenalan lama melalui e-mail..tapi aku x tahu lagu zaman bila n x pernah dengar,so kalo korang ade lagu ni bagi lah kat aku..heheh.yg aku tahu penyanyinya 'GUYS'.)

So,korang yg bergelar lelaki perlu memperbetulkan mentaliti n sifat 'kegentlement' korang tu.... air mata bukan hak milik wanita sahaja,tetapi ia adlah milik kita jugak....alangkah ruginya jika sepanjang hidup korang tidak menagis...that means korang sudah terlepas salah satu kenikmatan yg patut korang rasai dalam hidup.kadg2 kita akan dapat mengenal erti 'KEPUASAN' dengan menangis... huhhu..

WALLAHUALAM....


AMARAN!:mentang2 lah korang dah baca entry ni,korang janganlah pulak ngada2 nak menangis tanpa sebab musabab!lagi-lagi dalam bulan pose ni..kang kurang lak pahala kalo x pon batal lak pose korg! ish2.....




4 comments:

noOrasma mOhamad said...

wan...nangis la wan aku nak tgok..kat studio esok k...hahahaha

Ana FyruZ said...

Hehe..

wan teruskan perjuangan!! Allah suka melihat hamba2NYA mrintih dan merayu kepadaNYA.

Menangis itu tak salah. Dan tak terletak pada sapa2 pun. Agak kejam jika katakan lelaki xleh nangis..perempuan je. Huish..kalau x stabil la dunia ini.

Tapi lawaklah asma nie.. nk sambung gelak balik hehehe..

isz said...

to asma....
motif aku nak nangis!!!!!x de mase!!!!aku hanya nangis depan ALLAH jer.....hhuu

isz said...

to fairuz....
thanks....gelak r byk2...hehheheh