26.9.09

aNeKa rAgAm-AnEkA piLiHaN


Aneka ragam,aneka pilihan???ape kene mengena tajuk ni dgn entri aku kali ini???hmm....mestilah ade kaitan.Kalo x de kaitan x kan aku tulis,membuang mase jer!heheh...

Kalo time tiba raye jer,antara 'benda' yang terfikir mestilah kuih-muih yg menjadi tradisi org Melayu sebagai mknn utama kepada tetamu.Mcm2 jenis yg kita leh pilih...

Tahun ni lak seperti biase kuih2 raye dibuat oleh kakak2 n mak n adik....satu sifat yg aku suka pada mak aku,dia x kan beli kuih tunjuk2(kuih yg beli kat kedai@bazar),katanya kalo kat kedai x sedap,bukan org yg wat,mesin yg wat...so rase 'air tangan' tu x de..lagipun belom tentu sedap.Mesti ade yg kurg gula r,kurg majerin,badam dll....
kalo wat sendiri puas hati..x kisah lah kalo hangus cikit2...janji kepuasan tu ade...antara jenis kuih yg depa wat mcm kuih kacang,almond landon,samperit dll(tu jer yg aku tau name jenis kuih,aku ni tau makan jer,hahah).


Antara juadah di pagi raya

Mcm thn2 lepas gak,aku ngn member2 konvoi dari rumah ke rumah..memg tradisi kami setiap thn..maklumlah ade antar kami jumpe setahun sekali jer.Ye r masing2 dah wat hal masing2: ade yg dah keje,dah jadi mak bapak,ade yg still belajar,wat business sendiri dll. So bile berjumpa ramai2 ni mcm2 ragam@ karenah boleh jumpa.Perangai giler2 dari sekolah yg x penah berubah.hahahah...tengok r gambo2 kat bawah ni(tapi dapat upload cikit jer,maklum pakai USMHotspot kan,so faham2 je r.huhu)

wei jamal,relex r makan sate tu...tau lah ko ngidam sate,jgn sampai lidi tu tercucuk kat mulut ko lak!!!
3 jejaka pingitan menanti air yg dihidangkan...awatlah lame sgt ni????
'lihat gigiku,putih kan???,terima kash COLGATE'...kalo nak tau ni lah model2 gigi bertaraf international....
hari last kitorg beraya tuk 2009...semoga ukhwah yg terjalin akn kekal di bawah rahmatnya...amin
JUMPA LAGI .......

5 comments:

penguin kutub said...

amboi...ramainyer peminat wan bonot...ke wan yg minat dpa semua..huhu..ape2 pun..sakan beraya yer...sedapnyer..

budaktunggal said...

maklum r org glamour..x de r...tu memeber2 sekolah dulu....tu pun byk gambo yg x leh nak upload..raye tetp rayer!!!!!!

syahbandar87 said...

slmt hr rye..n salam perkenalan
:)

budaktunggal said...

to syahbandar87...selamat hari raye gak....salam perkenalan....n salam ziarah ke blog saya...

Han!sHam!d said...

woit,,,ciwan!!!!!!!! jelez r,,huk3